De holo (HOT) Crypto coin is aan een populaire trend bezig. Maar wat zijn nu de verwachtingen van deze crypto coin? Kan Holo (HOT) naar €1 gaan? Welke prijs mogen we verwachten in 2025? En in 2030?

Lees hier wat de realistische verwachtingen zijn voor deze cryptocurrency.

Wat is Holo (HOT)?

Holo is een peer-to-peer-platform voor gedistribueerde applicaties op basis van een cloudopslaginfrastructuur. Holo biedt een P2P-markt van apps waar netwerkdeelnemers hosts kunnen worden voor gedecentraliseerde applicaties die over het netwerk worden verspreid door hun rekenkracht te gebruiken en in ruil daarvoor betaald te krijgen.

Holochain is het platform dat gebruikers met internet verbindt, waarbij het Holo-systeem fungeert als verbindingsmedium. Holochain-applicaties zijn gedecentraliseerde apps. In plaats van de bekende term ‘Dapps’ te gebruiken, staan Holochain-apps echter bekend als hApps. Holo streeft ernaar een efficiënter en kosteneffectiever systeem aan te bieden voor ontwikkelaars die met gedecentraliseerde applicaties werken, waarbij de finaliteit ervan wordt bereikt zonder het gebruik van consensusalgoritmen die traditioneel door blockchains worden gebruikt.

Holo streeft ernaar een nieuwe versie van het internet te creëren, met als doel een schaalbare omgeving te creëren waarin informatie die wordt opgeslagen, gedeeld en gedistribueerd, niet wordt gezien of gecontroleerd door tussenpersonen of centrale autoriteiten. Met het gebruik van een unieke hashfunctie die de kosten van de bedrijfsvoering en het beheer van het systeem verlaagt, wil Holo een revolutie teweegbrengen in de manier waarop we internet gebruiken door het in het voordeel van mensen te laten werken in plaats van in het voordeel van bedrijven.

Hoe werkt Holo?

In plaats van een traditionele vorm van blockchain-technologie te gebruiken om transacties te verifiëren en nieuwe blokken te genereren en tegelijkertijd het netwerk te beveiligen, gebruikt het Holo- en Holochain-ecosysteem een speciale hashfunctie. Holo is gebaseerd op de Holo Distributed Hash Table.

De DHT is agentgericht, wat betekent dat er één enkel knooppunt wordt gebruikt dat transacties afzonderlijk kan verifiëren. Eenmaal geverifieerd door een individueel knooppunt, worden de gegevens gedistribueerd naar andere knooppunten in het systeem, die de verificatie-informatie dubbel controleren op transparantie en legitimiteit. Het vermogen van het netwerk om te schalen wordt weerspiegeld in het toenemende aantal knooppunten en de rekenkracht, wat vaak een probleem vormt bij traditionele protocollen. DHT gebruikt echter sharding om gegevens te distribueren en het netwerkverkeer te schalen om het optimaal te maken en soepel te laten werken voor gehoste apps.

Vanwege het feit dat Holochain geen traditionele blockchain-technologie gebruikt, maar in plaats daarvan hashing gebruikt, vereist het netwerk geen staking of mining om transacties te verifiëren, nieuwe blokken te creëren en het netwerk te beveiligen.

Wie zijn de makers van Holo? (Geschiedenis van Holo)

Holo werd in 2017 opgericht door Arthur Brock en Eric Harris-Braun, met het hoofdkantoor in Gibraltar. Holo is gemaakt met als doel hosting voor apps mogelijk te maken binnen een peer-to-peer-ecosysteem, beschreven als een post-blockchain-platform dat wordt aangedreven door de DHT-hashing-functie.

Holo verzamelde meer dan $ 20,4 miljoen in twee financieringsrondes, de laatste vond plaats in april 2018, terwijl het project ook wordt gefinancierd door Cardinal Capital.

Wat maakt Holo uniek?

Holo is uniek vanwege zijn architectuur, omdat het Holochain-platform niet op traditionele blockchain-technologie draait, maar in plaats daarvan een hash-algoritme gebruikt als post-blockchain-netwerk. Met het gebruik van klassieke gedistribueerde grootboektechnologie stelt Holo gebruikers in staat verschillende apps op het netwerk te hosten en te gebruiken, ook wel hApps genoemd. Dat is de reden waarom Holo geen staking of mijnbouw nodig heeft om de knooppunten te bedienen en te runnen.

Holo bereikt uniciteit, niet alleen door het gebruik van de DHT-hashfunctie, maar ook door zijn architectuur, die een P2P-markt vormt waar gebruikers betaald kunnen krijgen voor het hosten van applicaties die door andere gebruikers zijn ontwikkeld en in de Holochain-app zijn geïmplementeerd.

Wat maakt Holo waardevol?

Holo haalt intrinsieke waarde uit zijn technische capaciteit, technologie, gebruiksscenario en acceptatieniveau. Als het om de marktwaarde gaat, wordt Holo ook beïnvloed door een groot aantal specifieke factoren, waaronder het totale aanbod aan HOT-tokens. Het beperkte aanbod fungeert als een anti-inflatiemechanisme, wat betekent dat HOT-tokens op de lange termijn een goede waardeopslag kunnen bieden.

De Holo-waarde wordt beïnvloed door upgrades, updates, ontwikkelingen en ander nieuws en evenementen. Wat Holo nog meer waarde geeft, is het nut en de technische capaciteit ervan bij het creëren van een P2P-markt voor het hosten van apps.

Huidige koers van Holo (HOT)

Holo is op de tijd van publicatie $0.001033 USD waard. Daarmee is het momenteel nummer 135 op de lijst met cryptocurrencies en heeft het een market cap van $183,917,488 USD.

Verwachting koers Holo (HOT) 2025

Volgens sommigen is Holo is één van beste cryptocurrencies van het jaar. De prijsvoorspelling voor 2023 verwacht een stevige stijging in de tweede jaarhelft waardoor het mogelijk een koers van $0.001449 zou kunnen halen. Dat is een behoorlijk ambitieus doel maar wel haalbaar in de nabije toekomst gezien de samenwerkingen en vooruitgang.

Als deze opwaartse trend zich blijft voortzetten tot 2025, zou het $0.003630 kunnen halen. Als de markt daarentegen een neerwaartse beweging maakt, is het mogelijk dat dit doel niet behaald zal worden. HOt wordt verwacht om een gemiddelde prijs van $0.003316 te behalen en op het laagste punt in 2025 $0.003109 waard te zijn.

Verwachting koers Holo (HOT) 2030

Tegen 2030 zou Holo eindelijk de ATH (All Time High) waarde moeten behalen en nieuwe records neerzetten. De minimum prijs zou $0.008282 kunnen zijn en mogelijk een maximum prijs van $0.008800 halen met een gemiddelde prijs van $0.008489.

Hoe is het Holo netwerk beveiligd?

Het Holo-netwerk wordt beveiligd door het gebruik van de gedistribueerde hashtabel, die ervoor zorgt dat een individueel knooppunt eerst transacties kan verifiëren en kan deelnemen aan het genereren van blokken voordat deze gegevens worden geverifieerd door de rest van de knooppunten op het netwerk. Holo distribueert transactiegegevens over knooppunten die tot taak hebben de transactiegegevens dubbel te controleren nadat individuele knooppunten deze in eerste instantie hebben geverifieerd.

De aangrenzende knooppunten zorgen ervoor dat de gegevens geldig en transparant zijn, waardoor een beveiligingslaag aan het netwerk wordt toegevoegd en tegelijkertijd de transparantie behouden blijft. Holochain is gebouwd met DHT als kern van het mechanisme en biedt een post-blockchain-netwerk dat het platform kan schalen en beveiligen zonder het gebruik van protocollen zoals Proof of Work en Proof of Stake.

Zelfs als een individueel knooppunt kwaadwillig handelt en een valse transactie valideert, zouden de overige knooppunten de kwaadwillige activiteit herkennen bij het dubbel controleren van gegevens, en zo is het Holo-netwerk beveiligd.

Hoe Holo gebruiken?

Het Holo-ecosysteem wordt gebruikt als een peer-to-peer-markt voor het hosten van applicaties en fungeert als een brug tussen de Holochain-app waar applicaties worden gehost en het internet, met als doel het internet meer gericht te maken op mensen in plaats van op bedrijven.

HOT-munten kunnen worden gebruikt als de belangrijkste betaalmethode op het netwerk, terwijl netwerkdeelnemers, die Holo gebruiken om rekenkracht aan andere gebruikers te verhuren voor het hosten van apps, HOT kunnen verdienen in ruil voor hun huurdiensten. HOT-munten kunnen worden aangehouden als belegging of worden verhandeld voor winst op de live markt van cryptocurrencies.

HOT is gemaakt als een “IOU”, inwisselbaar voor het HoloFuel-token bij de lancering. HoloFuel is ontworpen voor microtransacties en zal worden gebruikt om hosts te betalen. Zodra HoloFuel is vrijgegeven, kan HOT worden geruild voor HoloFuel in een één-op-één-verhouding, waarbij de geruilde HOT wordt aangehouden als reservevaluta om liquiditeit te verschaffen aan HoloFuel-houders.

Hoe kies je een Holo wallet?

Er zijn tal van plaatsen waar u uw HOT kunt bewaren en het type portemonnee dat u kiest zal waarschijnlijk afhangen van waar u hem voor wilt gebruiken en hoeveel u moet opbergen.

Hardware wallets of cold wallets zoals Ledger of Trezor bieden de veiligste optie voor het opslaan van cryptocurrencies met offline opslag en back-up. Ze kunnen echter meer technische kennis vereisen en zijn een duurdere optie. Als zodanig zijn ze wellicht beter geschikt voor het opslaan van grotere hoeveelheden HOT voor meer ervaren gebruikers.

Softwareportefeuilles bieden een andere optie en zijn gratis en gemakkelijk te gebruiken. Ze kunnen worden gedownload als smartphone- of desktop-app en kunnen al dan niet tot vrijheidsbeneming strekken. Bij bewaarportefeuilles worden de privésleutels namens u beheerd en geback-upt door de serviceprovider. Niet-bewaarbare portemonnees maken gebruik van beveiligde elementen op uw apparaat om de privésleutels op te slaan. Hoewel ze handig zijn, worden ze gezien als minder veilig dan hardware wallets en zijn ze mogelijk beter geschikt voor kleinere hoeveelheden HOT of meer beginnende gebruikers.

Online portemonnees of webportefeuilles zijn ook gratis en gemakkelijk te gebruiken, en toegankelijk vanaf meerdere apparaten met behulp van een webbrowser. Ze worden echter beschouwd als hot wallets en kunnen minder veilig zijn dan hardware- of software-alternatieven. Omdat u er waarschijnlijk op vertrouwt dat het platform uw HOT beheert, moet u een gerenommeerde dienst selecteren met een staat van dienst op het gebied van beveiliging en bewaring. Als zodanig zijn ze het meest geschikt voor het aanhouden van kleinere hoeveelheden cryptocurrencies of voor degenen die vaker transacties uitvoeren.

Kriptomat biedt een veilige opslagoplossing, waarmee u uw HOT-tokens probleemloos kunt opslaan en verhandelen. Het opslaan van uw HOT met Kriptomat biedt u beveiliging op bedrijfsniveau en gebruiksvriendelijke functionaliteit.

Het kopen en verkopen van HOT, of het verhandelen ervan voor een andere cryptocurrency, gebeurt in slechts enkele ogenblikken wanneer u ons beveiligde platform als uw opslagoplossing kiest.

Holo hashing

Zoals eerder vermeld, gebruikt Holo, in plaats van te vertrouwen op mining of staking, zoals de meeste andere cryptoplatforms doen, een hash-algoritme, bekend als Distributed Hash Table of DHT.

DHT zorgt ervoor dat transactiegegevens transparant worden verwerkt en geverifieerd zonder gebruik te maken van een Proof of Work- of Proof of Stake-consensusmechanisme. Dit is de reden waarom Holo zijn technologie omschrijft als ‘post-blockchain’.

Conclusie

Holo is een uitsteker binnen de crypto munten. De mogelijkheid om oneindig te schalen maakt het een uniek netwerk. Meer nog, door het gat tussen mainstream internet en blockchain te overbruggen staat Holo echt in de schijnwerpers. Er is geen twijfel dat het beste van Holo nog moet komen.